次世代アグリイノベーション研究センター  Agri-Innovation Center, Iwate University

本学のこれまでの強み・特色となる農学分野の基盤研究をさらに発展・活用し、グローバルな環境変動や農業が直面している諸課題に対応する次世代農業のイノベーションを先導する基盤・応用研究拠点の構築を目指す。併せて、本学における教育研究の進展に寄与するとともに、その研究成果を基に地域振興を図ることを目的とする。

岩手大学次世代アグリイノベーション研究センターは3つの部門で構成する。

Iwate university is further developing and making use of agricultural research, which has been our strength and specialty, aiming to construct a base for basic and applied research that can lead innovation in next-generation farming, tackling the various challenges faced by the agricultural industry, and changes in the global environment. At the same time, we established the Environmental Stress Research Department, the Leading Innovation Research Department, and the Agri-Promotion Department in April 2018 with the aim of promoting the area based on the fruits of this research, as well as contributing to the development of education and research at Iwate University.

The Agri-Innovation Center (AIC), Iwate University comprises the following three divisions.

ホーム ホーム ホーム